Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZAČÁTKY MÉHO CHOVU ČÍNSKÝCH HOLUBŮ

CHOVNÁ SEZÓNA (KVĚTEN 2013)

V holubníku se to množí jedna radost. Kapacita mého chovného zařízení je téměř vyčerpána, však první část odchovny pro mladé mám téměř hotovou. 

 

article preview

CHOVNÁ SEZÓNA (KVĚTEN 2013)

 

chovnasezonakveten.png

V holubníku se to množí jedna radost. Kapacita mého chovného zařízení je téměř vyčerpána, však první část odchovny pro mladé mám téměř hotovou. 

 

 

odchov2013.png

 

První letošní výletky z Března.

 

 

"VENČENÍ ČÍŇÁKŮ" (BŘEZEN 2013)

Čínské holuby mám ve voliérovém chovu, abych měl vše plně pod kontrolou. Nejsem toho úplným zastáncem, však lokace přímo vedle pole a nedaleko lesa mi nedovoluje mít je na volno. Výskyt dravců je zde opravdu enormní a zkušnenosti z let minulých jasně určili jakým směrem se vydat (U chovu Rakovnických kotrláků jsem jednoho dne přišel k holubníku, na výletovém prkně seděl dravec, který se neostýchal vejít dovnitř, do syta pohodoval a spokojeně odlétl :) 

Když se pohybuji delší dobu na zahradě, dopřeji holoubkům trochu té volnosti. První vypuštění se klasicky neobešlo bez zalítnutého jedince (po vypozorování noclehárny na střeše nedaleké školky byl zdárně odchycen). 

 

holubi-vesak.jpg

 

Pro lepší orientaci a pohodlnější přistávání jsem vyrobil polohovatelnou příletovou lavici (pracovně to nazývám " Holubí věšák" :D), kterou jsem umístil naproti výletu z voliéry. Holuby tak mají větší přehled a nelétají přímo na vysokou střechu sousedního domu.

 

holubi-vesak1.jpg 

Součástí je i police na menší krmítko pro efektivnější svolávání holubů.

 

 

ZAČÁTEK CHOVNÉ SEZÓNY (BŘEZEN 2013) 

chovna-sezona1.png 

V holubníku to pomalu začíná bujet novým životem. I když počasí zatím není úplně přívětivé, některá holoubata vypadají vcelku nadějně. První ztráty už máme také za sebou. Každý sedící pár má k dispozici čerstvou vodu i krmení přímo v budníku. Do voliéry pravidelně přidávám seno a ořechové listí, aby měli holuby dostatek materiálu na stavbu hnízd.

 

 

koupacka1.png

Koupačku si naši holuby vždy náležitě užívají, ať je zima nebo mráz :) S neúplnou pravidelností předkládám koupací nádobu 2x týdně. Po vykoupání ihned vylévám a uklízím.

 

 

 

POSILY ZE SLOVENSKA (ÚNOR 2013)

cinsky-holub-2-posily.png

Pro tyto krasavce jsem podnikl výjezd na trhy do Uherského Hradiště. Ranní vstávání ve 4 hodiny a 700 km dlouhá cesta se rozhodně vyplatily.

 

 

ZAČÁTEK CHOVU (ÚNOR 2013)

cinsky-holub-1-zaklad.png

První kusy do chovu od chovatelů Pavla Drby a Luboše Komjatiho. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie



* PŘEKLADAČ / TRANSLATOR *


CHOVATELSKÉ POTŘEBY

hradsky-sunk.png


ČSCH

cesky-svaz-chovatelu-logo.png


DOPRAVA ZVÍŘAT

privez-banner240x240.jpg


PINTEREST

muj-pinterest.png


POČASÍ

Počasí Zvole - Slunečno.cz


PODESTÝLKY

granofyt.jpg


ZEMĚKOULE



Statistiky

Online: 41
Celkem: 4112134
Měsíc: 41553
Den: 1362