Jdi na obsah Jdi na menu
 


 stare-casy.png

 stare-casy.png

   

    Jsme skupina kamarádů věnující se chovu holubů přibližně od poloviny devadesátých let. Jako náctileté nás kouzlo holubaření zcela pohltilo a vřele přetrvává dodnes .)  

stare-holuby1.png

    Vystavěli jsme holubníky dle možností (většinou malé, nepříliš vyhovující) ať už za podpory či přes odpor našich rodičů. Sedli na kola, vzali pytle a vyrazili do okolí za staršími chovateli. Někdy zadarmo, jindy za "pár stovek" jsme si vozili holuby různých plemen. V počátku se jednalo většinou o Moravské pštrosy, Polské rysy, Prácheňské káníky, Benešováky, Pošťáky apod. Postupem času se začala objevovat (pro nás v té době) "zajímavější" plemena jako Hýli, Pávíci, Římani, Parukáři, Jeptišky, Čínští holuby, Rakovničtí kotrláci...

stare-holubniky.png

    Když jsme měli přibližně jasno jaká plemena holubů chceme chovat, přišel čas přihlásit se do holubářského spolku. Dopátrali jsme se Českého svazu chovatelů v Mníšku pod Brdy, kam jsme se následně přihlásili. Několik let jsme dojíželi vlakem na schůze a výstavy, a bylo to pro nás celkem dobrodružství. Postupně jsme začli stavět nové, větší holubníky, jezdili po trzích a výstavách. Všichni jsme si se svými svěřenci užili spousty krásných chvil, ale i těch né úplně příjemných (dravci počínaje...kunami a psy konče). Někteří z nás museli, z různých důvodu, s chovem skončit...někdo udržel své holuby dodnes. 

stare-holuby2.png

    Rok se rokem sešel a jelikož v nás myšlenka (o obnovení tohoto krásného koníčka) stále přetrvávala, ti kdož museli před lety skončit, svůj chov opět založili. Tentokráte už jsme postavili chovatelská zařízení podle našich představ a dle zkužeností z let předchozích. Povětšinou se jedná o komorové holubníky s voliérou. Aktuálně chováme plemena - Anglický parukář, Čínský holub a Říman. Vše v různých barvách i rázech. V březnu 2013 jsme se stali členy Českého svazu chovatelů ve Vestci u Prahy. Naším cílem je postupnou prací dospět k vitálním a kvalitním chovům, které by případně mohli přispět k rozvoji chovaných plemen. Holubi jsou NAŠE RADOST!!!

 

Náhledy fotografií ze složky ZE STARÝCH ČASŮ

 


Poslední fotografie



* PŘEKLADAČ / TRANSLATOR *


CHOVATELSKÉ POTŘEBY

hradsky-sunk.png


ČSCH

cesky-svaz-chovatelu-logo.png


DOPRAVA ZVÍŘAT

privez-banner240x240.jpg


PINTEREST

muj-pinterest.png


POČASÍ

Počasí Zvole - Slunečno.cz


PODESTÝLKY

granofyt.jpg


ZEMĚKOULE



Statistiky

Online: 88
Celkem: 4171465
Měsíc: 56097
Den: 4793